Hvordan Laves Rosevin? - Få Svaret Her
Nogle få producenter laver rosé vin af en blanding af hvidvin og rødvin, men det er altså de færreste der laver rosévin sådan.
Rosé vin laves ved at lade skinnet fra blå druer ligge og trække i vinblandingen i kort tid så den for sin fine rosa farve.
Vinen kan derfor også have forskellige nuancer, alt efter hvor længe skinnet får lov til at ligge i vinen.
Der kan være tale om at de ligger i vinen i alt fra nogle timer til et helt døgn.
Som sagt så får vinen en dybere farve hvis skinnet ligger i vinen i lang tid, så ligger det deri i et døgn, vil det blive en mørk rosé.
Omvendt hvis det kun trækker deri i et par timer, så får du en meget lys farve, som nærmest kun er et hint af rosa.
Når det kommer til drue valgte til rosé vine, så findes der mange forskellige druer som bruges til rosé vin.
Det kommer blandt andet an på hvilken tid på sæsonen det er, i forhold til hvilken drue der er populær til at lave rosé på.
Rosevinen er ikke en vin der har godt af at blive gammel og bliver bedre med alderen.
Den skal lige stikmodsat, drikkes imens den er forholdsvis ung, så denne skal du ikke gemme væk i kælderen i mange mange år.
Rosé vine er typisk ikke så tunge i smagen men derimod ret lette og friske og bliver derfor nydt at mange på en sommerdag, gerne efter at have været en tur i køleskabet først.
Derfor er der også mange der vælger at bruge den til at blande i velkomstdrinks og andre drinks, så som aperol spritz.
Her skal vi huske at takke: avXperten, der har ydet support og har økonomisk finanseret sidens tekst. Så kig eventuelt forbi avXperten og kig på blandt andet vinkøleskab.