Hvad Er Rosévin?
Definition
Rosévin er en variant indenfor vine. Den er i samme kategori som hvidvin og rødvin. Det er noget, man drikker til sammenkomster, fester eller hvis man bare gerne vil nyde et glas vin en normal aften. Vinen er lyserød.
Processen
En rosévin er lavet på røde druer, men får sin lyserøde farve ved, at man fjerner skallerne fra druerne få timer efter, gæringen af vinen er begyndt. Skallerne fra druerne afgiver et stof kaldt garvesyre, som er med til at give en vin sin farve. Men da skallerne bliver fjernet så tidligt, afgiver de ikke nær så meget af syren og derved får vinen denne karakteriske lyserøde farve.
Der findes selvfølgelig forskellige varianter af rosévine i forhold til sødme/syre, hvor i verden den kommer fra, hvad mad den passer til osv. Jeg foretrækker selv en sød rosévin og køber derfor kun vine, hvor den naturlige gæringsproces er blevet stoppet. Får vinen lov til at lave sin gæringsproces færdig, vil den være klart 'sure' i smagen end ellers.
Andre varianter
Indenfor vin findes der, som tidligere nævnt, også rødvin og hvidvin.
Ud over dem kan du også købe mousserende vin, champagne og hedvin.
Verden indenfor vin er kæmpestor, så det vil måske tage lidt tid at finde præcis den vin, du kan lide. Du kan måske endda finde flere til din liste. Jeg synes selv, at den rosévin, der hedder Barefoot, er et godt sted at starte. De er enormt frugtige og dejlige at drikke.
Dette indhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du et stort udvalg af Susannne Friis Bjørner varer. Tak til Perlen Odense det betyder meget for os.