Hvad Skal Man Se På Als?

26. October 2020
Pixabay

Hvad skal man se på Als? Øen ud for det sydøstlige Jylland rummer en lang række seværdigheder og historiske områder, der har været med til at sætte sit præg på den danske historie.

Hvis turen går til Als, så bør du overveje at lægge vejen forbi disse tre seværdigheder og aktiviteter.

Det skal du se på Als

Universe

Oplevelsesparken Universe, tidligere kendt som Danfoss Universe, er og bliver et af de bedste bud, når der skal være oplevelser for hele familien - og især dens mindre medlemmer.

Universe kombinerer både det naturvidenskabelige og de velkendte elementer fra oplevelsesparkerne, så der både er mulighed for sjove og lærerige oplevelser på et sted.

Det koster fra 348 kr. at komme ind før børn, mens det koster fra 398 at komme ind som voksen i Universe.

Sønderborg Slot

Sønderborg Slot er en stor del af både historien på Als og den danske historie. Slottet rummer omkring 800 års historie, der gælder fangeskabet af kong Christian II, slaget ved Dybbøl og ikke mindst Genforeningen i 1920.

Det koster 95 kr. at komme ind på Sønderborg Slot for voksne, mens det er gratis for børn under 18 år. Der er samtidig 20% studierabat, så det kan blive en ganske billig aktivitet for hele familien at tage på et besøg på Sønderborg Slot.

Historiecentret Dybbøl Banke

Hvis du bevæger dig lidt over Alsundbroen, så har du også en seværdighed, der er værd at besøg - og som i den grad er en del af Als' historie. Det er Historiecentret Dybbøl Banke, der ligger lige ud til Alsund. 

Det koster 130 kr. at komme ind for voksne, mens det koster 80 kr. for børn mellem 5 og 17 år. Børn under 5 år er gratis. 

Husk også at slå vejen forbi Dybbøl Mølle, når du er der. Den ligger overfor historiecentret og koster kun 50 kr. i entre.

Derudover rummer Als også en lang række flotte naturområder, hvor Gendarmstien og Kegnæs Fyr er værd at fremhæve.

19. March 2021
Tiden siger stadig Corona og vi kan kan fortsat ikke komme ud og rejse, hvilket betyder at vi må blive hjemme i vores dejlige Danmark. … Læs mere
14. December 2020
Hvad skal man se på Samsø? Øen er mere end blot de kartofler, som Samsø er så kendt for. Der findes en lang række ting og oplevelser, s… Læs mere
06. November 2020
Man siger, at Fyn er fin, og det er der noget om. Fyn er Danmarks tredje største ø, og samtidig der, hvor danmarks tredje største by ligger,… Læs mere
22. October 2020
Ferie i Danmark med en teenager kan være noget af en udfordring - især hvis man den forældre, der kræver, at mobiltelefonen lægges lidt væk,… Læs mere