Hvad Skal Man Se På Fanø?

22. October 2020
Pixabay

Fanø er blandt de mest populære turistmål herhjemme, hvor den lille ø ud for vestkysten årligt tiltrækker tusindvis af turister. Den helt store attraktion på Fanø er den mere end 15 km lange strand, der flere steder har en bredde på mere end en km.

Selvom Fanø ikke har de store turistattraktioner eller temaparker, så har øen en lang række seværdigheder, som bestemt er turen med færgen værd.

Det skal du se på Fanø

Fanø er et paradis for sæler, hvor både gråsæler og spættede sæler boltrer sig i vandet omkring øen. Du finder især mange sæler om sommeren, hvor sælerne holder til på en sandbanke sydvest for Sønderho.

Det er især dyrelivet, der gør Fanø så speciel. Udover sælerne har Fanø også et rigt ud unikt fugleliv. Hvert forår og efterår kan der på Fanø opleves en lang række trækfugle, der bruger stedet som mellemstop på deres videre fært. 

Du finder fugle som dværgfalk, hjehle, blå kærhøg, tornskade og mange, mange andre fugle på Fanø, hvor du også finder karismatiske fugle som strandskaden, rødben, kobbersneppe og mange, mange flere.

Sønderho og Nordby er Fanøs helt store trækplastre, når du gerne vil have et indblik i, hvordan livet i et gammelt fiskersamfund var for et par hundrede år siden. 

Her er bygningerne bevaret med respekt for både kulturen og den lokale historie. Netop det kulturelle gør også, at Fanø har en lang museer og gallerier, som man kan opleve.

Kombiner det med naturen - og så har du Fanø, som kan opleves på cykel, hvilket mange fra de tætliggende byer på fastlandet ofte benytter sig af.

Du skal huske at passe færgetiderne, for færgen er eneste måde, som du kan komme til og fra Fanø på.

19. March 2021
Tiden siger stadig Corona og vi kan kan fortsat ikke komme ud og rejse, hvilket betyder at vi må blive hjemme i vores dejlige Danmark. … Læs mere
14. December 2020
Hvad skal man se på Samsø? Øen er mere end blot de kartofler, som Samsø er så kendt for. Der findes en lang række ting og oplevelser, s… Læs mere
06. November 2020
Man siger, at Fyn er fin, og det er der noget om. Fyn er Danmarks tredje største ø, og samtidig der, hvor danmarks tredje største by ligger,… Læs mere
26. October 2020
Hvad skal man se på Als? Øen ud for det sydøstlige Jylland rummer en lang række seværdigheder og historiske områder, der har været med … Læs mere