Hvordan Laver Man Vin?
06. August 2021
canva.com
Vin nydes af utallige mennesker, både i Danmark, og verden over.
Men hvordan laves denne herlige drik egentlig? Det får du svaret på lige her.
Sådan fremstilles vin:
- Vindruerne høstes, typisk i efteråret og fragtes til vineriet.
- På vineriet bliver druerne gjort i stand, stilken tages af og fjernes.
- Druerne bliver nu presset for at afgive deres saft, denne saft samt druernes skal bliver herefter sat i en eller flere gæringstanke.
- I gæringstankene gærer denne most, ofte helt naturligt, eller ved hjælp af tilsatte gæringsmetoder.
- Gæringen foregår ofte over mange dage, uger eller måneder, og efter gæringen skal mosten hvile og alle efterladenskaber skal sorteres fra.
- Vinen gæres endnu engang, og ofte flere gange efter dette afhængigt af hvilken vinmager man har med at gøre.
- Når vinen er gæret det ønskede antal gange, og opnået den smag og konsistens, samt alkoholprocent der ønskes, kan man enten vælge at overføre vinen til flasker, eller lade den lagre yderligere.
Grunden til at nogle vine er utrolig dyre, skyldes deres lange gærings, og modningsprocessor som kan tage op til flere år i de mest unikke tilfælde.
Skiltet øverst viser at dette tekstindlæg, var skrevet med økonomisk finansering fra avXperten. Hos avXperten shopper man specielt gerne panini grill. Uden støtten fra avXperten kunne denne hjemmeside ikke findes.